Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

БЕРОНОВ С НОВ КОСТЮМ И СТАРИ ПОСЛАНИЯ

вестник Политика 06.10.2006 - a  a  a

БЕРОНОВ С НОВ КОСТЮМ И СТАРИ ПОСЛАНИЯ Беронов + ДСБ + СДС и сие + ГЕРБ < Марков + РЗС?
 
Яне Янев: В последните дни ставаме свидетели на странни и в същото време изключително забавни процеси, случващи се около кандидатурата на Неделчо Беронов. Всичко започна в събота, когато бившият премиер, “командирът” Костов отиде в сградата при Бойко, а той даде благословията си за кандидатурата на Беронов. Доколко искрена и в чия полза в действителност е тази подкрепа, е въпрос, за изясняването на който е необходим отделен анализ. Междувпрочем доста учудващ и смешен бе и коментарът на господин Беронов за тази подкрепа – “оценявам подкрепата на Борисов като проява на историческо чувство за отговорност за бъдещето на България през следващите най-малко пет години". Това изказване навява мирис на застоялост и ленинска патетика, нещо може би присъщо за Неделчо Беронов, но абсолютно неадекватно по отношение на настоящето. На практика акцията Костов – Борисов бе опит с електрошокова терапия да се даде живот на бай Бероновата кампания, но уви, не се съживява това, което няма признаци за живот. Фарсът достигна дотам, че лична позиция в подкрепа на Беронов изрази подсъдимият бивш кмет на столицата Софиянски. 
 
В същото време в остатъчните структури на Мозер обсъждаха дали да обявят подкрепата си за кандидатурата на Беронов. Подобно развитие, и то в този етап на кампанията, е ясен знак, че кандидатурата на Беронов е много повече отблъскваща, отколкото привличаща, дори за партиите от старата десница. При това развитие на ситуацията Бойко Борисов чрез подкрепата си за Беронов стана неразделна част от старото дясно статукво и влезе със страшна сила в отбора на обречените. Явно Костов, ако не друго, има свойството като черна дупка със силна гравитация да привлича и поглъща всякакви блуждаещи елементи. И ако продължи със същия темп, ние от “Ред, законност и справедливост” ще му бъдем особено благодарни, защото така процесът на деградация на старата десница ще бъде окончателен.
 
Иначе Костов и назначените капиталисти около него са развързали черните каси. Свидетели сме на една доста луксозна, скъпа и лъскава кампания, която обаче е абсолютно неадекватна и представлява функция на паниката, обхванала предизборния щаб на Неделчо Беронов. Навсякъде из страната са разлепени над 500 000 плаката, отпечатани на гланцирана хартия, наети са около 2500 билборда, като за справка в центъра на София наемът за един месец е от порядъка на 1500 евро. Ако пресметнем и минутите, платени в най-гледаното време по националните медии, и каретата в най-четените всекидневници, не е нужно да се занимаваш с PR или да си рекламен експерт, за да пресметнеш на лист хартия престъпно високата цена на тази предварително изгубена кауза. Според изчисления на компетентни експерти до момента са изразходвани над 1 500 000 лева, а какво ще изхарчат докрая предстои да видим. А самият Беронов се явява пред публиката с нов костюм, скъп и лъскав като кампанията му. Посланията му обаче са стари, изтъркани и неразбираеми.
 
Добре е да се отбележи, че тази седмица Бероновият щаб и едноличният стратег на кампанията му Костов се опитаха да се извинят за компроматната война срещу Георги Марков, но това бе с половин уста и стана ясно, че е нескопосано режисирана от дребни риби като Гарнизов и сие. Както и да коментираме процесите около кампанията на Н. Беронов, вече е повече от ясно, че подкрепящите го партии ДСБ + СДС + ДП и сие + ГЕРБ ще имат по-нисък резултат от партия “Ред, законност и справедливост”. Това развитие на процесите вдясно по естествен начин чрез гласа на българския избирател ще реши кой кой е и какво влияние има в център-дясното пространство. Яне Янев
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".