Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Янев обвини Станишев за казуса "Карадере"

news.bg 22.03.2014/12:18 - a  a  a

 

Правителството на Тройната коалиция е виновно за казуса „Карадере".
Този извод направи Яне Янев в ефира на bTV.
По думите му с решение на Министерски съвет от 2005 г. именно правителството на Сергей Станишев е извадилоКамчийски пясъци от защитените територии. Тогава са извършени и разпоредителни сделки за 730 кв. км. от България - заменки, продажби, незаконни схеми с държавни земи и гори.
Карадере е от тези сделки, обяви Янев. Той настоя МС да се извини на обществото, защото иначе „нещата ще загрубеят и ще стигнат до неприятни последици за държавата". Янев изказа притесненията си, че се работи с фантомни дружества, които няма да се спазят екологичните норми на страната и на ЕС.
Ако Станишев мълчи и се прави на три и половина, той е в основата, аргументира обвинението си Янев. Той съобщи, че преди около година корупционната комисия към НС го е повикала за обяснения по случая с Карадере, но той „се скрил като мишка". Някой е спазарил много голяма комисионна за този проект, заподозря Янев, като допълни, че корупцията е на най-високите етажи, защото подобна схема не може да стане без участие на върха.
Запитан как оценява работата на корупционната комисия сега, след като вече не той я оглавява, Янев обяви, че не може да види изобщо работи ли тя и кои са експертите в нея.
Не искам да го питам Сидеров, сега ми е безинтересен, отсече Янев по повод новия председател на комисията, а именно лидерът на Атака. Според Янев да говориш със Сидеров е все едно да говориш с БСП и ДПС. Те са едно цяло, категоричен бе той.
По думите му Атака играе по-решаваща роля, от колкото някои си мислят.
Янев предрече, че трите партии няма да развалят коалицията си, защото са наясно, че никога повече няма да дойдат на власт. Влезнаха през задната врата, защото не спечелиха изборите. Този модел е обречен, той няма да продължи да съществува в този си вид, защото обществото го презира, обясни Янев.
По думите му е назряла необходимостта от същински дебат за нова Конституция. Това ще значи нови избори за всички органи. Системата ще промени, когато се променят правилата, аргументира се той.
Янев не остана безразличен и към темата „Лясковец", като приписа провала на акцията на самата система. Тя е сбъркана и побългарена, няма контрол, отправи той критики. Според него сбъркано е това, че няма предварителна точна информация по случая, че стрелецът не е проучен достатъчно добре. Запитан кой носи отговорността, Янев бе категоричен, че подобна акция не може да не е съгласувана на най-високо ниво и именно разпоредителят трябва да каже истината.

Цялото видео можете да гледатетук.
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".