Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Яне Янев: Ако не беше толкова страшно, щеше да е много смешно

cross.bg 26.02.2014/08:30 - a  a  a

Българското общество тъне в неведение по отношение на състоянието на Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателна агенция. Това е агенцията, която разпределя най-големия финансов ресурс от евросредства и би следвало не само земеделските производители и фермерите, но и всички български граждани да са наясно какво се случва с нея, заяви председателят на РЗС Яне Янев в открито писмо, което той изпрати вчера до министър на земеделието проф. Димитър Греков.
Янев и постави 11 въпроса към министър Греков, в които пита за конфликтна интереси, за хода на одита във фонда и констатациите му, за скрити документи от проверяващите, за допълнителното материално стимулиране и др. 
По-късно през деня фонд „Земеделие" публикува на сайта си официална позиция по повод отвореното писмо на Яне Янев, за която самият Янев коментира, че от фонда са дали отговори на неговите 11 въпроса, но: „Отговорите са изключително нелепи. Така действат гузни хора", категоричен бе той. 
ДФ „Земеделие" се занимава основно с интриги, а не да върши работа. Проблемът е свързан и с липсата на синхрон между отделните структури, между местните органи и централната власт, каза още Яне Янев. Ако не беше толкова страшно, щеше да е много смешно, каза още той и предупреди, че сме изправени пред риска България да загуби стотици милиони, ако не се вземат мерки. Най-фаталното, което може да се случи, е отнемане на акредитация на Разплащателната агенция, допълни Янев. 
Лидерът на „Ред, законност и справедливост" (РЗС) обясни как е получил информацията, която изнася за фонда. „Дойдоха при мен хора от Фонд „Земеделие" и ми разказаха всичко, не скриха истината".
На въпрос дали ги е посъветвал да се обърнат към Комисия за борба с корупцията и конфликт на интерес в НС, оглавявана от Волен Сидеров, той отговори: „Не ги посъветвах, за да не си губят времето, защото тази комисия не работи".
Кой дърпа конците във фонда? Яне Янев не назова конкретни имена, само уточни, че това са хора, които са по-високо от министъра на земеделието и министър-председателя.
По повод обвиненията към него от страна на Николай Колев - Босия, че е бил или е настоящ агент на службите и действа под името Хлапето, Яне Янев заяви категорично: „Никога и по никакъв повод не съм бил съпричастен на службите. Никога! По никакъв повод!"
Николай Колев - Босия тази глупост я е изричал поне сто пъти, но понеже е един нещастен човек, аз не съм завеждал дело срещу него, но сега ще го направя, за да спре да говори тези глупости. Босия говори така, защото аз съм един от неудобните, който казва истината едно към едно. Такива като Босия са на синджирче и ги държат и им казват - хайде, действайте, каза още Яне Янев. Нещо повече, допълни той - аз съм готов да попълня документи, че не съм свързан с нито една българска служба, а пък с чужда - още по-абсурдно.

 
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".