Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Яне Янев: Обстановката наподобява това, което се случваше през годините в Македония

Агенция Фокус 28.05.2013/18:37 - a  a  a

Това, което се случва, е изключително опасно и наподобява на това, което се случваше през годините в съседна Република Македония. Това каза председателят на ПП РЗС Яне Янев пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Така както левият бряг на Вардар беше превзет от мюсюлмани, албанци и българските квартали от квартал ''Чаира'' бяха изместени, по същия начин този процес, бавно и сигурно, пълзи и в България, каза Янев. '' Ние сме категорично против това, което се случи в Скопие и училище, което носеше българско име като ''Никола Вапцаров'', беше заменено на ''Яшар бег'', а училището ''Яне Сандански'' беше заменено с името ''Хасан Прищина''. Това е процес, който е изключително опасен на Балканите, и ние сме категорично против това явление да се пренесе и в София'', посочи Янев. Той каза още, че на тазгодишните парламентарни избори активността в Кърджали е била под 40 %, а досега винаги е била над 70 %.
Конституционният съд вече е образувал дело, жалбата, която е внесена е подписана от 48 народни представители, тоест няма никаква пречка тя да се гледа, каза председателят на ПП РЗС. Искаме това да се случи час по-скоро, защото този парламент, който иска да избере утре правителство, на практика това ще бъде правителство без легитимност, тъй като тези народни представители, които сега гласуват в София, Враца и Видин, не са легитимни народни представители и би следвало Конституционният съд да ги отстрани, посочи Янев.
''През 2009 г., когато ПП РЗС касира над 18 000 гласа в Република Турция, Конституционният съд взе принципно решение, че в една секция не могат да гласуват повече от 936 души при изрядна организация. Сега ние имаме доказателства и сме представили протоколи пред Конституционния съд, от които се вижда, че в една секция са гласували между 1200 и 1600 гласа. Това е абсолютно невъзможно’’, каза Янев. На въпрос от журналисти - защо подписката се прави точно когато при президента се връчва изпълненият мандат, Янев отговори: ‘’Това ще бъде не само тук, а на ключови места в цяла София – пред метрото, пред библиотеката, на пл. „Славейков”. Това ще продължи и утре и вдругиден, и следващите дни.
Янев заяви още, че от подписката очаква да се съберат стотици хиляди подписи от цяла София, защото столичани не са избирали депутати от ДПС, а те са им натрапени, внесени от Република Турция. 

 
назад
- a  a  a +  
Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Актуализирана: 30.05.2013/18:00
Без турси депутати в София
Актуализирана: 28.05.2013/09:14
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".