Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Яне Янев поиска от ГЕРБ подкрепа за подписка на РЗС срещу трима депутати от ДПС

dariknews.bg 30.05.2013/16:31 - a  a  a

 

Яне Янев поиска от ГЕРБ подкрепа за подписката на РЗС срещу трима депутати на ДПС, влезли в парламента от София. Недопустимо е в София да има трима депутати от ДПС, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с Янев.
Председателят на РЗС е информирал Борисов, че от няколко дни тече подписка в София под мотото "Без турски депутати в София". Целта е тя да бъде внесена в Конституционния съд към жалбата на РЗС за касиране на изборите в Турция. Лидерът на РЗС заяви, че тази подписка трябва да бъде подкрепена от всички демократични партии, защото за първи път се случва така, че от Турция да бъдат трансферирани 51 000 гласа, с които са избрани трима депутати от София.
Бойко Борисов призова и другите партии да подкрепят подписката на РЗС. Той допълни, че като бивш кмет на София смята за недопустимо в столицата ДПС да има трима депутати. Докато течеше срещата между Борисов и Янев в стаята на ГЕРБ в
Народното събрание пред нея се събраха депутатите от "Атака", които по време на брифинга на лидерите на ГЕРБ и РЗС скандираха различни възгласи срещу двамата, предаваБТА.
Борисов заяви, че е мислел, че "колегите от "Атака" са дошли да подкрепят подписката срещу тези избрани трима депутати на ДПС в София, което се случва за първи път". Очаквах, че те са дошли тук, за да се присъединят към нас, а не да бойкотират, каза лидерът на ГЕРБ. Завистта на хората от "Атака" е видна, допълни той.
По време на разговора между Борисов и Янев е било обсъдено и избраното вчера правителство. Борисов обясни, че двамата с Янев имат различни виждания по отношение на първите 100 дни на кабинета. "Ние даваме 100 дни на това правителство, макар че съм малко притеснен от първите изяви на Пламен Орешарски, каза Борисов.
Притесни ме сутринта, че не познава проекта "Бургас-Александруполис", а той беше финансов министър, когато подписаха този договор, обясни лидерът на ГЕРБ. Моля го да се съсредоточи малко и да ги прочете тези договори, които предполагам знае, но не е удобно да каже за поетите ангажименти отпреди и че няма как да ги подкрепи сега", отправи призив към Орешарски бившият премиер Борисов и допълни, че" човекът търси време, защото е поставен в менгеме".
В същото време Янев обясни, че не дават 100 дни на правителството и ще са "извънпарламентарна радикална опозиция". Попитан от журналисти дали ще подкрепи подписката на РЗС, лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни, че от ГЕРБ са поръчали на Янев "да се сети за турските гласове". Според Сидеров Борисов не го е грижа за тези фалшификации, а че не е успял "да вкара РЗС, НФСБ и партията на Касим Дал с подготвените фалшиви бюлетини".
назад
- a  a  a +  
Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Актуализирана: 30.05.2013/18:00
Без турси депутати в София
Актуализирана: 28.05.2013/09:14
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".