Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Цветан Цолов: Трябва доста сериозна борба със застрахователните измами

Агенция Фокус 26.04.2013/18:06 - a  a  a

Трябва доста сериозна борба със застрахователните измами. Това каза пред Агенция „Фокус” Цветан Цолов, втори в листата на РЗС за 26 МИР – София област. По думите му доста средства изтичат от застрахователните компании заради този вид измами. „Това нещо не се преследва и няма осъдени за застрахователни измами. Ако се направи, може би цената за обикновения човек ще падне”, посочи Цолов. Според него застрахователната дейност е едно от малкото неща в държавата, които са доста добре регулирани, а Комисията за финансов надзор е регулатор, който си върши работата доста добре. „Застраховането е един от добре уредените бизнеси в България и е доста сериозно регулиран, не се допускат удари под кръста, не се допуска дъмпинг, не се допуска фалит, което наистина е много похвално”, заяви Цветан Цолов. По неговите думи са защитени хората, които са пострадали от гаранционния фонд или които са пострадали от хора, които нямат гражданска отговорност например. „Има какво да се направи в законодателните промени и ако бъда избран за парламента, ще работя в тази насока”, каза още Цолов.
„Първите законодателни промени, които ще предприемем в следващия парламент, са че ще потърсим отговорност на хора, които са управлявали, ще потърсим отговорност и ще вкараме в затвора хора, които са били от досегашното управление”, допълни Цветан Цолов. РЗС ще поиска Народното събрание да се произнесе и да насрочи дата за референдум. „Ще инициираме законодателни промени за облекчаване на бизнеса, за „зелен коридор”, тоест, да се издават талони на фирми, които са били точни и коректни, които им дават облекчения всяка четвърта или пета година – да не плащат данъци и да им се изваждат документи по по-бърз начин”, добави Цветан Цолов.
Като основни акценти от предизборната платформа на РЗС той посочи намаляване броя на депутатите от 240 на 100, драстично намаляване на бюрокрацията, отзоваване на избираемите длъжности, два мандата за всички изборни длъжности – и за кметове, и за народни представители, рязко намаляване на цената на тока, затвор за корумпирани министри и феодали, намаляване на корупцията, насърчаване на родното производство и на бизнеса, закриване на здравната каса и нова здравна реформа, както и намаляване цените на лекарствата.
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".