Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Семов: Росен Плевнелиев е послушната дясна ръка на Борисов

РАДИО К2 05.09.2011/09:54 - a  a  a

 

В ефира на „РАДИО К2” Атанас Семов, кандидат-президент от РЗС, заяви пред водещата Клара Маринова, че се вижда като президент, за разлика от Росен Плевнелиев, чието избиране би значело „духовно самоубийство за българския народ”.
Семов подчерта за слушателите на „РАДИО К2”, че ГЕРБ са демонстрирали очевидно неуважение към президентската институция и към проблемите на България. Според него кандидатите Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, обявени със своите малки имена, биха служили съответно за „послушна дясна ръка” на Борисов и за кадруване в съдебната система. „Ако ГЕРБ овладее трите власти, това означава на практика да ликвидира и политическата демокрация, и държавността, и икономическия напредък.”, допълни той.
Той подчерта, че единственият министър на правосъдието в последните 10г., който не е направил нито един опит за промяна в съдебната система, е сегашният министър. „Съдебната система е удобна на Борисов в корумпиран вид, за да може чрез страх да я държи в зависимост и тя да му пази гърба. Днешното представяне бе напълно обратно на всяка идея за държавническа визия и беше ясно потвърждение на това, че Росен Плевнелиев е усмихнатото лице на магистралната корупция на ГЕРБ. Мисля, че с тази кандидатура ГЕРБ тръгват към своя електорален край.”, допълни той. Семов подчерта, че сблъсъкът каква трябва да бъде България след изборите всевъзможно се избягва, за да се продължи с безотговорността на всички основни държавни институции и превръщането на държавната власт в атрибут на политическата злоупотреба. Според него високият рейтинг на Плевнелиев е в същността си кух, „рейтинг на самохвалството, на мускулестата харизма, зад който не стои никаква политика и визия, нито пълноценна биография.” За него това е рейтинг на поръчковото медийно обслужване, повторение на случая с Борисов.
„Повече от очевидно е, че на тези избори ще бъде направен опит да се отгледа фиктивен опонент на ГЕРБ в лицето на г-н Калфин. Вече стана ясно, че г-жа Кунева е далеч от представата, която опитва да създаде за себе си. Изкуствено се прави всичко възможно да се внуши, че Калфин трябва да отиде на балотаж, защото той е много удобен за ГЕРБ.”, коментира Семов за „РАДИО К2”. Той заяви, че е единственият кандидат на реалната опозиция, която казва истината за управлението на ГЕРБ и иска да смени модела на държавата и да свали Борисов от власт. Семов припомни исканията на РЗС за промяна на Конституцията и свикване на Велико народно събрание през 2012г. Той заяви още, че следващата седмица ще се обяви кандидатът за вицепрезидент на РЗС, който според Яне Янев е „фамозна фигура”. Атанас Семов се ангажира още да говори в ефира на „РАДИО К2” по темата за промяна на Конституцията на 17.09. от 10.30ч.
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".