Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Яне Янев с нови доказателства за ислямизация в Рибново

БЛИЦ 07.12.2010/20:18 - a  a  a

 

Според лидера на РЗС правителството и някои среди от радикалния ислям са се съюзили, за да получат политически и икономически дивиденти.

На среща с медиите в Гоце Делчев Янев „извади” нови доказателства за ислямизацията в нашумялото село Рибново.

Заедно с депутата бе и представителят на Републиканската партия в САЩ Даниел Холоран. Причината за събранието е получен нов сигнал за радикален ислям в Рибново. Сигналът е придружен с доказателства – снимки и материали, които доказват изучаване на радикален ислям в училището на родното село на Ахмед Башев. Не е ясно как директорът на школото Феим Иса е позволил такова нещо. На журналистите бяха представени снимки, на които ясно се вижда как момичета, облечени в шалвари и традиционно облекло за Саудитска Арабия, посещават религиозен курс в незнаен родопски хотел.

Според Даниел Холоран радикалният ислям се е превърнал в истинска опасност за САЩ, особено след 11 септември 2001 година. Той допълни, че желанието му е било да се запознае с действителността в България и да разисква въпросите за радикалния ислям. „Все пак мюсюлманите и в България и в САЩ са нормални хора, които не трябва да се занимават с незаконни дейности”, заключиха политиците. От думите на Янев стана ясно, че желанието му е до две седмици да предостави новите доказателства за дейността на училището в Рибново, за да се избегне обществена опасност.

Случаят с Рибново стана известен преди около три години, когато пак Яне Янев представи материали, показващи наличието на радикален ислям в Рибново. Няколко месеца по–късно служители на ДАНС задържаха кмета на община Гърмен Ахмед Башев, който бе обвинен за насаждане на радикален ислям в общината. Последваха проверки от Регионалния инспекторат в Благоевград на училищата в Сатовча и Рибново. В резултат на проверка на второто бе задържан и учителят по религия Мурад Бошнак. В Сатовча доказателства за радикален ислям не бяха намерени.

Тази година пък плъзна нов религиозен скандал. Този път в близкото село Лъжница, което се превърна в една от атрактивните точки в страната. Тогава ДАНС провери местния имам и служителите им се оказаха в капана на около 300 души. Това даде повод за съмнения, че и там се проповядва радикален ислям, но неоспорими доказателства за това не се откриха.
 
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".