Начало Новини Видео Галерия Документи Сигнали Партньори Контакти Публичен регистър

Влезем ли във властта, до месец ще нося цигари на олигарсите в затвора

24 часа 14.04.2009/09:14 - a  a  a

- Г-н Янев, “откраднахте” 5-има депутати от ОДС за новата си ПГ. Съзнателно ли обезсилвате сините преди изборите?

- ОДС се изпразни от съдържание. Остана само СДС, но с болка искам да призная, че останаха само ликвидаторите на синята идея. СДС повтаря това, което се случи в страните от Вишеградската четворка - партии империи като “Солидарност”, която имаше 10 милиона членове, вече са в историята. По-жалкото е, че убийците на СДС отново искат да заблудят демократично мислещите хора. Ще се опитат да отклонят част от гласовете в полза на статуквото.
 
- Колко процента е потенциалът на коалицията СДС-ДСБ според вас?
 
- Потенциалът на СДС граничи с нула. По време на този мандат те бяха беззъба и съглашателска опозиция за разлика от ДСБ. Техните гласове ще се преразпределят от партиите на статуквото. Това още веднъж показва, че ЕНП има грешна политика в България. Създаването на Съюза на европейските консерватори и реформисти, пълноправното членство на РЗС в него и тази нова група е в полза на България. През годините ЕНП се люшкаше в какви ли не крайности и доведе нещата дотам, че СДС да призовава да се гласува за леви кандидати. Но справедливостта накрая надделява. Знак за това е формирането на нашата нова ПГ. Знаете, че бях несправедливо обвинен от предишния лидер на СДС и беше денонсирано споразумението между сините и РЗС. Сега се оказа, че моето персонално влияние в групата на ОДС е много по-голямо, отколкото на тези т.нар. лидери. Не случайно половината от депутатите им са в нашата група.
Не искам да бъда жесток, иначе имам потенциал да оставя ОДС без парламентарна група.
 
- Намеквате, че в ОДС има още ваши хора?
 
- Четирима са готови всеки момент да дойдат в РЗС.
 
- Говори се обаче, че ги купувате?
 
- Това е поредният мит и злословене. Най-голямото купуване, продаване и крадене от целия преход е дело на сегашното управление. БСП, ДПС и НДСВ са ненадминати. Ако намерите някой в групата на РЗС, който да каже, че е взел дори една стотинка, ние сме готови да поемем цялата вина. Разбирам, има голям страх от РЗС. До такава степен всички партии от статуквото са готови да ни оплюват, омаскаряват и дискредитират, такава помия изливат срещу нас, че и Ниагарският водопад няма да ни измие от тези балкански нрави. Ние сме свикнали. Това статукво трябва да бъде пратено в историята, да се сложи точка на 20-годишния преход, да има нов европейски път за развитие на България и да има възмездие. Никой не може да ме спре и затова си измислят какви ли не глупости срещу мен.
 
- Опитвали ли са управляващите да ви купят?
 
- Да - от съблазнителни постове до финансиране на РЗС, но не успяха. Последния път дори се опитваха да ни внушават да не участваме самостоятелно на евроизборите, но не им мина номерът. РЗС бе първата партия с номинирана листа от изключително качествени хора като Димитър Абаджиев, Атанас Семов - преподавател по европейско право в СУ, Надежда Тодоровска от БЧК и още 14 високоерудирани личности, завършили предимно западни университети.
 
- Откъде дойде заплахата за живота ви преди месец?
 
- Системата е готова на физическа саморазправа , за да се съхрани. Но този път няма да мине номерът. Не забравяйте, че съм от Пиринския край, ние сме известни с това, че веднъж сложим ли си главата в торбата, стигаме до края. Запазете този брой на “24 часа” и ако българският избирател ни гласува доверие на изборите, за да участваме в следващото правителство, няма да чакаме 100, 200 или 500 дни. Още в първите седмици олигарсите и политиците, които са част от мафията, ще бъдат в арестите и в затворите. Лично ще ходя да ги видя и да им подаря по едни цигари.
Не съм зависим от служби, от нито един политик, магистрат или мафиот, нямам договорки с никого. Само с Бойко Борисов имаме добра комуникация, нищо друго.
 
- Да изясним - ако Яне Янев участва в следващото управление, до месец след това арестите ще се напълнят с олигарси?
 
- Това ще бъде първото условие за съставяне на кабинет, наричам го “спешна операция без упойка”. РЗС може да участва само в десен кабинет.
Ако ГЕРБ направи правителство с БСП, ние ще останем в опозиция. Ако обаче ГЕРБ бъде вярна на предварителната си заявка, ще останем с нея, но ще й поставим 7 условия. Първата сериозна инвестиция на новото правителство ще бъде за строеж на затвори.
 
- Какви са останалите?
 
- Още няма да ги обявявам, за да не давам възможност на крадците да се прегрупират. Основната мисия на РЗС е да освободи България от робството на корупцията.
 
- Как ще отговорите на обвинението, че сте пощенска кутия на ДАНС?
 
- Това беше подхвърлено от един политик, бивш агент на ГРУ, обучаван в СССР. Пощенска кутия са главите на тези хора. Политическите синове на Андрей Луканов са зависими, главите им са пълни с ченгеджийски схеми и те вече 20 г. изпълняват разпорежданията от кръглата маса. Затова действат по презумпцията “гузен негонен бяга” - слагат етикет на друг, защото самите те са такива.
 
- Защо ДАНС дава точно на вас най-скандалните данни срещу управляващите?
 
- Искам да кажа нещо важно, то ще стане ясно, след като се смени управлението - ДАНС не ми дава на мен материали, аз ги давам на ДАНС. Освен това позициите на РЗС във високопоставени кръгове в Европа сасолидни и скоро ще стане ясно, че само РЗС има капацитет да сложи край на престъпността.
Инкубатор на кражбите тук е политическата мафия, тя си е имплантирала в държавната администрация цели организирани престъпни групи от чиновници. Те пускат небивалиците, че РЗС е продукт на ДАНС. След изборите ние ще засилимфункциите на агенцията, ще я реформираме, за да придобие европейски вид. Прошка няма да има, защото в рамките на ДАНС ще вкараме и отряда на баретите, ще му увеличим правомощията и ще има наистина спешни операции, които ще доведат до ред и законност.
 
- Защо премиерът Станишев ви нарече говорител на прокуратурата?
 
- Преди седмици по повод ареста на кмета на Гърмен премиерът считаше, че си играя с кибрит. Сега по повод предстоящи процесуално следствени действия по аферата “Мургина” кибритът стана бомба. В РЗС прокуратурата и правораздавателните органи най-после чувстват нужната им подкрепа. Този факт сигурно буди основателни тревоги у премиера, защото му предстои да мине в опозиция. Всъщност аз съм говорител на българските данъкоплатци, жертва на данъчни измами, злоупотреби с еврофондове и паневропейски схеми на митническа контрабанда, дирижирани от средите на БСП, ДПС и НДСВ. За пореден път каня премиера Станишев на публичен дебат, но очевидно той предпочита удобни политически постановки, защото се страхува от истинска, нережисирана полемика.
назад
- a  a  a +  
 
 
 
Горещи теми
 
 • Нова Конституция
 • Актуализирана: 27.02.2013/11:22
 • Парламентарна комисия разследва корупцията по високите етажи на властта
 • Актуализирана: 25.02.2013/11:16
 • РЗС внесе в НС изменения на Закона за политическите партии и Изборния кодекс
 • Актуализирана: 19.07.2012/10:59
 • Избори 2013
 • Актуализирана: 01.05.2013/10:49
 • Гражданска подписка "Без турски депутати в София"
 • Актуализирана: 30.05.2013/18:00
   
  АКЦЕНТИ
  Контакти | RSS | Карта на сайта
  Copyright © 2009, Партия "Ред, законност и справедливост".